Video ABC / Forkortelser

 

AHD - Analog High Definition er både et generelt udtryk og navnet på en bestemt variant / implementering af megapixelanalog i modsætning til den mere udbredte megapixel IP.

AOV - Angle of View beskriver kameraets dækningsområde i grader. Det bruges ofte ombytteligt med synsfelt (FOV), skønt FOV typisk henviser til scenens bredde, mens AOV refererer til vinkel.

Aspect Ratio - Forholdet mellem billedhøjde og bredde. Som overvågning er 16: 9 det mest almindelige billedformat, da det bruges af HD 720p og 1080p sensorer, såvel som de fleste skærme, der er i brug i dag. 4: 3 og 3: 2-forhold er også i brug i nogle kameraer, dog mindre hyppigt end tidligere.

AWG - American Wire Gauge er en standard skala af ledningstværsnit, der overvejende bruges i Nordamerika, dog i nogle andre dele af verden. Det refereres mest almindeligt til, når der specificeres lavspændingseffekt, for eksempel "to-leder 16 AWG" eller i kategorikabel (såsom Cat 5e eller 6), som typisk bruger 24 AWG-ledere.

BLC - Baglyskompensation er en digital billedjustering, der justerer eksponeringen til forsøg på at godkende detaljer om motiver foran stærk baggrundsbelysning. Den bruger dog en enkelt eksponering for hele scenen, så lysere områder kan blive vasket ud. Det er ikke en erstatning for WDR.

CBR - Konstant bithastighed er en kameras streamings tilstand, der sigter mod et konstant båndbreddeniveau, mens videokvaliteten får lov til at variere, hvilket kan forårsage billedforringelse i travle scener, hvis CBR-bitrate er indstillet for lavt. Kontrast til VBR / MBR.

CCD - Charge Coupled Device, en type billedsensor, der læser pixels af et billede en efter en. CCD'er var tidligere den mest populære sensortype anvendt i overvågning, men er blevet erstattet af CMOS i langt de fleste kameraer (se CMOS nedenfor).

CMOS - komplementær metaloxid-halvleder. Som overvågning læser en CMOS-sensor pixels på et billede på én gang. CMOS-sensorer bruges i de fleste kameraer i dag på grund af lavere produktionsomkostninger og fremskridt i svagt lys, WDR og høj opløsningsydelse.

CNN - Convolutional Neural Network. CNN'er bruges i Deep Learning til at klassificere billeder, udføre genkendelse af objekter og opdage billedlighed.

dB - Decibel. Decibel er en måling af forskellen i to effektniveauer, der oftest bruges til at specificere WDR i overvågning (f.eks. 58dB, 130dB osv.), Dog med tvivlsom nøjagtighed og uden uafhængig validering. De bruges også til at måle lydniveauer, f.eks. I offentlige adresser eller livssikkerhedsapplikationer.

Deep Learning - En algoritme, der gennemgår en række hierarkiske klassificeringsfaser, effektivt filtrerer for at nå beslutninger, oftest mennesker, køretøjer, dyr osv., Klassifikationer i overvågning. Analyse af dyb læring bliver mere og mere almindeligt i 2020 og fremover.

DHCP - Dynamic Host Configuration Protocol tildeler en IP-adresse til enheder på et netværk inden for et specificeret område (kaldet et "omfang"). De fleste IP-kameraer bruger normalt DHCP til at fremskynde den indledende opsætning af enheder.

DNR - Digital støjreduktion bruger software (typisk ombord kameraer) til at forsøge at reducere billedstøj, der findes i overvågningsbilleder med lavt lys. Der er to nøgletyper DNR, rumlig (inden for en enkelt ramme) og tidsmæssig (sammenligning af to eller flere rammer), som typisk er kombineret i det, der er kendt som "3D DNR." Anvendelse af overdreven DNR kan introducere bevægelses skarphed, et problem på nogle moderne modeller.

DVR - En digital videooptager modtager video fra tilsluttede analoge kilder (typisk SD- eller HD-analoge kameraer), koder den og gemmer den på disk. Kontrast dette med en NVR (netværksvideooptager), der optager netværksstrømme fra IP-kameraer. Bemærk, at nogle DVR'er kaldes "hybrid" og kan optage både analoge og IP-kameraer.

DWDR - "Digital" bred dynamisk rækkevidde er i det væsentlige en kontrastjustering på flere områder af scenen i stedet for det samlede billede. Kan undertiden benævnes "elektronisk" WDR, og er bedre i nogle scener end at gøre noget, men sammenligner ikke med "ægte" WDR-ydeevne.

EIS - Elektronisk billedstabilisering er en kamerafunktion, der forsøger at minimere sløring og kompensere for enhedsvibrationer, f.eks. Kameraer monteret på høje stænger. Dette er en almindelig funktion i high end-kameraer i dag. Nogle tredjeparter tilbyder software eller hardware-baserede EIS-tilføjelser, selvom disse meget sjældent bruges.

EOL - End-Of-Life beskriver produkter, der er afviklet af producenten. Dette betyder, at produktet ikke længere sælges, og support kan være begrænset, hverken med det samme eller i et vist tidsrum.

F / F-Stop - F-stop måler den relative mængde lys, som en linse passerer, udtrykt i en logaritmisk skala (f.eks. F1.4, F2.8 osv.). Jo lavere F-nummer, jo mere lys passerer linsen. Når linser / kameraer specificerer F-numre, giver de altid det laveste F-tal, som objektivet understøtter, når iris er helt åben.

FPS - Rammer pr. Sekund. Antallet af billeder, som et kamera optager og / eller transmitterer på et sekund. 25 FPS kaldes typisk "fuld billedhastighed", mens gennemsnittet ligger mellem 10-15 i overvågning. En biograffilm er 24FPS

FOV - Synsfelt. Kort sagt henviser til hvad et kamera kan "se." Der er imidlertid mange faktorer i, hvordan en FOV beregnes, og virkningerne af linser og sensortyper komplicerer yderligere, hvordan en FOV måles og sammenlignes. Bemærk, at FOV ofte bruges ombytteligt brugt med Angle of View (AOV), men AOV er vinklen, mens FOV er bredden.

Frame typer (I-Frame, P-Frame, B-frame)

I-frames, P-frames og B-frames er forskellige typer frames, der bruges til kodning af overvågning (og anden) video i H.264, H.265 og MPEG-4 standarderne.

• I-frame - En I-frame (eller inter-coded billede) indeholder hele billedet. Som overvågning betyder det, at et kamera vil kode for hele billedet som det er, og ikke de forudsagte ændringer, som det ses med P- eller B-rammer.

• P-frame - En P-frame kan betragtes som "forudsagt billede", der kun indeholder ændringerne i billedet fra den forrige ramme. Tag for eksempel en, der går gennem en statisk scene. Kun personens bevægelse skal kodes, ikke baggrunden.

• B-frame - Et "tovejs forudsagt billede" ligner en P-frame. Imidlertid kan B-rammer bruge et, to eller mere end to tidligere afkodede billeder som referencer under afkodning. Dette betyder typisk færre bit til kodning end enten I- eller P-rammer.

GOP / GOV - Gruppe af billeder / Gruppe af video. Henviser til en samling af rammer, der begynder med en I-ramme, inklusive alle efterfølgende P- og B-rammer, indtil den næste I-ramme. For eksempel vil en GOP på 15 omfatte en I-ramme, efterfulgt af 14 P- og / eller B-rammer, afhængigt af strukturen.

HD-CVI - High Definition Composite Video Interface er en HD analog standard udviklet af Dahua til transmission af HD-video over coax. Oprindeligt en proprietær teknologi, tilbyder flere producenter nu "universelle" DVR'er eller kodere, der understøtter AHD, CVI og TVI.

HD-TVI - High Definition Transport Video Interface er en HD-analog standard udviklet af chipproducenten TechPoint og vedtaget af Hikvision, der stadig er den største producent af TVI-produkt.

HDD - Harddisk. Det mest almindeligt anvendte lagermedium i overvågning, brugt i DVR'er og NVR'er.

HLC - Høj lyskompensation. En funktion inkluderet i nogle IP-kameraer, der forsøger at reducere virkningen af ​​stærke lyskilder, såsom forlygter, som ellers ville skylle billedet ud.

IK - IK-klassificeringer er standardmålinger af slagfasthed, der er defineret i EN 62262, lige fra IK00 til IK10, selvom producenterne også har testet ud over IK10 og kalder det IK10 ++. Som overvågning beskriver disse klassificeringer kameraers vandalmodstand, med IK10 generelt omtalt som "vandalresistent", skønt der ikke er nogen standard, der kræver dette.

IP (Ingress Protection) - Ingress Protection (IP) -vurderinger dikterer, hvor hård en enhed (f.eks. Kameraer er mod støv, vand og andet affald eller tryk. IP66-klassificering eller højere kaldes typisk "vejrbestandig", skønt der ikke er nogen standard for denne terminologi IP67 og IP6K9K er klassificering ud over IP66.

IPC - Et internetprotokolkamera eller IP-kamera er et digitalt overvågningskamera, der er i stand til at sende og modtage information over et netværk. Udtrykket 'IPC' bruges i nogle regioner i verden som forkortelse og bruges ofte i mange producenters delnumre.

IR - Infrarødt, lys over det synlige spektrum af mennesker, der spænder fra 700nm til 1000nm. IR bruges i integrerede og eksterne belysningsapparater, typisk i bølgelængderne 850nm eller 940nm, til at give lys, som kameraer kan "se", men mennesker ikke kan.

LAN - Local Area Network, en samling af enheder, der er forbundet sammen ét fysisk sted, f.eks. Et kontor eller skole. LAN bruges til at henvise til et anlægs netværk i modsætning til WAN (wide area network), der henviser til en samling LAN's, der er tilsluttet over en vis afstand.

MAC-adresse - En Media Access Control-adresse er en bestemt identifikator, der er tildelt et netværkskort eller NIC. Det er et hardware-identifikationsnummer, der identificerer hver enhed på et netværk unikt.

Machine Learning - bruger forprogrammerede instruktioner for at give en computer mulighed for at genkende et billede af et objekt. Når en programmeret algoritme derefter indføres video, ser den efter disse specificerede parametre. Forskellen med dyb læring er, at algoritmen skal komme med kriterier på egen hånd, der ligner meget, hvad maskinlæringsalgoritmen manuelt blev programmeret med.

MBR - Maksimal bithastighed, som er en streamingtilstand, der gør det muligt for kameraets bithastighed at variere op til et specificeret maksimum, ofte benævnt et låg, samtidig med at det opretholder en konstant videokvalitet.

MP - Megapixel betyder direkte "en million pixels". Under overvågning er multi-megapixel kameraer såsom 1080p / 2MP, 4MP, 5MP, 4K / 8MP osv. Almindelige, og "MP" -mængderne specificerer et kameras opløsning.

NAS - Network Attached Storage. Som overvågning henviser NAS til en lille enhed, der bruges til at gemme video på netværket. Flere optagere (VMS / NVR) kan optage til en enkelt NAS.

NDAA - Den amerikanske lov om national forsvarstilladelse fra 2018 forbød brugen af ​​større overvågningsproducenter (inklusive Dahua, Hikvision og Huawei) i forskellige applikationer. I august 2019 startede dette med den amerikanske forbundsregerings forbud mod at købe sådant udstyr. I august 2020, som for tiden foreslået, er det planlagt at forbyde brugen af ​​føderal finansiering til sådanne produkter såvel som dem, der bruger disse produkter, fra at sælge til den amerikanske regering.

NEMA - National Electrical Manufacturer Association. Som overvågning bruges udtrykket NEMA typisk til at henvise til specifikke vejrvurderinger af indkapslinger, såsom en NEMA 4X indkapsling, der kan bruges udendørs eller på våde steder. Det er relateret til, men ikke det samme, IP-klassificeringer (IP66, IP67 osv.).

NIC - Netværkskort. En komponent, der tillader en enhed at oprette forbindelse til et netværk, typisk Ethernet. Dette er typisk integreret i moderne pc'er / servere og findes i IP-kameraer.

NTP - Network Time Protocol. Bruges til at synkronisere tiden for enheder til en referencetidskilde eller -server. NTP er vigtig i overvågningen, da forkerte tidsstempler, kan have indflydelse på, om overvågningsvideo kan antages som bevis for en domstol.

NVR - En netværksvideooptager koder og gemmer video fra kameraer på netværket i modsætning til DVR'er, der optager analog video fra lokalt tilsluttede kameraer. NVR bruges undertiden også til at beskrive en VMS-server, skønt VMS’er typisk bruger et standardoperativsystem og tredjepartshardware, mens NVR'er typisk er proprietær hardware og software.

MBR - Maksimal bithastighed er en streamingtilstand, der tillader kameraets bithastighed at variere, men opretholder et konstant videokvalitetsniveau op til et bestemt maksimalt båndbreddeniveau. Dette er den mest almindeligt anvendte bithastighedskontrol, der drager fordel af at tillade justering, men begrænser spildelige pigge.

ONVIF - Står til Forum for åbent netværksvideo-interface. ONVIF er en handelsorganisation, der blev grundlagt af Axis, Bosch og Sony i 2008, som har udviklet API-specifikationer til integration af sikkerhedsprodukter og samlet i et antal "profiler", der indeholder specifikke sæt funktionalitet:

• Profil S: S er den ældste og mest bredt understøttede. Dækker videostreaming og det grundlæggende ved afsendelse af video fra et kamera til en VMS / optager.

• Profil G: G understøtter videolagring. Denne profil kan understøtte hentning og afsendelse af gemt video fra og IP-kamera med indbygget video til en VMS / optager.

• Profil Q: Q blev oprettet for blot at opdage kameraer og forbedre sikkerheden ved at fjerne standard adgangskoder. Mens den officielt er vedtaget, har kun lidt producentstøtte.

• Profil T: T forbedrer integration af H.265-codec, bevægelsesdetektering, analyse og andre begivenheder samt kameraindstillinger som eksponering, fokus, kontrast osv.

PoE - Power Over Ethernet (PoE) er en standard til at levere lavspændingsstrøm over det samme kabel, der bruges til at transmittere Ethernet-data. PoE understøttes og bruges i praksis i næsten alle professionelle IP-kameraer og -installationer.

PPM (PPF) - Pixel per meter (Pixel pr. Fod) er en metrisk billedkvalitet opnået ved at dele vandret pixelopløsning (f.eks. 1920 i et kamera på 1080p) efter synsfeltbredde (f.eks. 32 '). PPF fungerer som en basislinje for at få en fornemmelse af potentiel ydeevne, men tager ikke højde for påvirkninger udefra som linser, komprimering, lysstyrke i scenen, ydeevne med lavt lys og andre.

PTZ - Pan / Tilt / Zoom. PTZ-kameraer indeholder en motoriseret mekanisme, der giver det mulighed for at bevæge sig i flere retninger og ændre synsvinklen. Som navnet antyder, kan kameraerne bevæge sig vandret venstre og højre, lodret op eller ned og zoome linsen ind eller ud. Den samlede anvendelse er faldet markant i det sidste årti, da multi-imagers og multi-megapixel kameraer er udvidet, men PTZ'er er stadig populære i nogle applikationer.

PTRZ - Panorering / vipning / rulle / zoom. PTRZ-kameraer ligner PTZ-kameraer, men inkluderer muligheden for at rotere kameraets linse med uret og mod uret. I modsætning til PTZ-modeller er denne funktion imidlertid ikke beregnet til sporing af emner eller ture, men i stedet for som en installationsfunktion. PTRZ-kameraer er langsomt i forhold til ægte PTZ'er og er ikke berettiget til PTZ-brug på fuld tid.

Q - Står til kvantisering, en måling af komprimering på en standard logaritmisk skala fra 0 til 51, hvor lavere tal betyder mindre komprimering og dermed højere billedkvalitet.

RAID - overflødig række af billige diske. Det bruges til at forbinde flere sekundære lagerenheder og bruge dem som en enkelt lagerplads eller medie. RAID er opdelt i flere niveauer med målet om at distribuere data på flere diske, og over RAID 0 kan det give redundans, hvis en disk mislykkes.

RMA - Return Merchandise Authorization er processen med at returnere et produkt for at modtage en refusion, udskiftning eller reparation. Returprodukter kræver normalt, at brugeren taler med teknisk support og gennemgår de fejlfindingstrin, der er nødvendige, før der udstedes en RMA.

RTSP - Real Time Streaming Protocol. Overvågningskameraer bruger RTSP-streams som et link mellem et kamera og RTSP-seere, såsom VLC eller VMS-klientsoftware.

SAN - Storage Area Network. En SAN beskriver teknisk et helt netværk, men bruges typisk til at beskrive en netværkslagringsserver, der ligner enklere NAS (netværksfastgjort lager), men generelt større og ved hjælp af forskellige protokoller til øget ydelse.

Smart Codec - Smart codecs justerer dynamisk komprimering, I-frame interval (GOP), billedhastighed og andre streamingfaktorer baseret på scenekompleksitet for at reducere den krævede båndbredde. Smart codecs har haft den største indflydelse på netværkets båndbredde for enhver teknologi i overvågning med besparelser på 95% muligt sammenlignet med standard H.264 / H.265.

Smart IR - Et udtryk, der bruges til at beskrive funktioner, der kompenserer for bevægelige objekter eller sceneændringer i integrerede IR-kameraer. Smart IR betyder muligvis, at IR-strømmen automatisk justeres, dæmpes for at forhindre overeksponering af nær objekter og vende tilbage til fuld strøm for dem, der er længere væk. Imidlertid kan det ganske enkelt henvise til en hurtigere eksponeringstilpasning, der bruges til at kompensere i integrerede IR-modeller, eller i nogle tilfælde kan den bruges til at beskrive kameraer, der justerer deres belysningsvinkel baseret på objektivzoom. Der er ingen standard for denne terminologi.

SNMP - Simple Network Management Protocol bruges til grundlæggende overvågning af enheder over netværket. Det kan bruges til at overvåge båndbredde, OS-servicestatus, oppetid med mere og give advarsler til brugere om enhedens nedetid, når de bruger et netværksovervågningssystem.

Statisk (IP-adresse) - Statiske IP-adresser på netværksenheder betyder, at en unik adresse tildeles manuelt til hvert kamera. Dette resulterer i, at IP-enheder bevarer den samme IP-adresse, hvis den kobles fra på et netværk. Dette er den anbefalede metode til tildeling af IP-adresser i de fleste netværk.

Termisk - Termiske overvågningskameraer bruger infrarød stråling til at producere et billede, hvilket betyder, at der ikke kræves noget lys for at producere et billede. Derudover er de i stand til at fremstille billeder under ugunstige forhold som røg og tåge. Da de ikke ser synligt lys, gengiver termiske kameraer imidlertid ikke farve, og fine detaljer mellem områder eller genstande med lignende temperatur går tabt. Nogle termiske kameraer inkluderer afbildning af synligt lys, og nogle anvendelser af termiske udvides til at måle menneskets kropstemperatur.

UPS - Uafbrydelig strømforsyning, et sikkerhedskopisystem, der består af batterier og en inverter, der bruges til at opretholde strøm under strømafbrydelse. Batteriets driftstid kan vare i et par minutter op til et par timer, afhængigt af størrelsen.

VCA - Videoindholdsanalyse (eller sommetider benævnt Video Content Analytics), ofte kaldet "analytics". Analytics kan henvise til en hvilken som helst af en række regler, såsom indtrængen, detektion af mennesker, LPR osv. Analytics i nye modeller er i stigende grad baseret på Deep Learning (se ovenfor) for øget nøjagtighed.

VBR - Variabel bithastighed, en streamingtilstand, der gør det muligt for kameraets bithastighed at variere, men opretholder et konstant videokvalitetsniveau. Kontrast til CBR og MBR.

VMD - Video Motion Detection. Et udtryk til at beskrive generelt mindre sofistikerede, mindre nøjagtige forsøg på at detektere, hvis der forekommer bevægelse, oftest baseret på intensiteten og antallet af pixels, der skifter. Det kan være bedre end optagelse kontinuerligt, men det registrerer generelt masser af støj og anden irrelevant aktivitet. Der er mange forsøg på at forbedre VMD, især videoanalyse / VCA.

VMS - Video Management Software er installeret på Server/PC i modsætning til NVR'er / DVR'er, hvor videoadministrationssoftwaren er samlet / solgt med hardware.

VOIP - Voice over Internet Protocol (IP) beskriver en hvilken som helst af en række metoder, der transmitterer tale via et netværk / internettet. Til overvågning er dette mest almindeligt anvendt med hensyn til intercom / dørtelefoner, et voksende segment af IP-kameraer med speciale.

VSaaS - Videoovervågning som en tjeneste er en generel betegnelse for skybaseret videoovervågning, herunder både hostet (video gemt i skyen), administreret video (video gemt lokalt) og hybride tilgange. Der er ingen standard for udtrykket, men det bruges bredt til at udtrykke den generelle tilgang.

• Hosted Video - En type VSaaS, hvor video både er gemt ('hostet') og administreret i skyen. Dette eliminerer at skulle holde video og optagere på stedet, men kræver tilstrækkelig båndbredde til at flytte video til skyen. I forbrugerapplikationer er dette mere og mere almindeligt, men i kommercielle, med store kameratællinger, er dette mindre almindeligt.

• Administreret video - En type VSaaS, hvor video 'styres' i skyen, men lagres lokalt på kundens websted. Dette er den mest almindelige type VSaaS i dag, da det giver mulighed for fordele ved cloud management (lettere fjernadgang, firmwareopdateringer osv.) Uden at skulle overføre al video til skyen.

WDR - Wide Dynamic Range, i videoovervågning, kan påvirke billedkvaliteten i scener med stærk lynkontrast (f.eks. En døråbning mod den stigende sol). Forskellige teknikker, for det meste bemærkelsesværdige flere eksponeringer, bruges til at forbedre WDR-billedkvaliteten. Den samlede ydelse er forbedret i løbet af det sidste årti med vigtige kvalitetsforskelle, der findes i hvor godt kameraer håndterer bevægelige objekter.